Saturday, December 12, 2009

Kellogg's Special K Bar

Posted by Mar at 12:02 PM

Terjebak membeli ini lepas workout di CF.

Kellogg's buat promotion kat dalam CF sempena CF punya Private Media Launch. Alyn cakap ramai artis-artis datang. Dia kata ada Aril AF, Dina, Vince. Rugi tak datang awal sikit. Masa Mar sampai rasanya ternampak Daphne Iking dah nak balik. Semerbak bau makanan masa workout. Huahuahua. Alyn cakap fattening food semua tu. Ambik bau jer cukup. Hehehe.
Special K ni sekotak RM10.

Beli 2 kotak dapat satu bar percuma. Yang percuma tu Mar dapat blueberry flavour tapi dah kasi Siti Hajar yang kerja kat gift shop sederet dengan CF masa singgah situ beli fridge magnet untuk Mak.

Masa promoter tu bagi rasa habis semua flavour Mar rasa. Ada 4 flavour. Strawberry, vanilla crisp, chocolatey drizzle and blueberry. Mar rasa yang Kellogg's punya ni kurang sikit manisnya compare dengan Nature Valley. Tapi tak tau la kan sebab masa rasa tu sikit jer. Tapi kalau makan 1 bar tu memang confirm terasa la manisnya. Mengikut lidah dan tekak Mar, antara empat-empat flavour ni vanilla crisp paling kurang manis dan blueberry yang paling manis. So, end up Mar beli flavour strawberry, vanilla crisp and chocolatey drizzle. Kopak RM30 di situ.

Saja beli dan tergoda (sila menyesal dan ketuk kepala diri sendiri) sebab promoter tu kata harga RM10, kat luar tak dapat harga tu. Tapi kalau compare harga dengan Nature Valley, murah lagi NV kot. Kalau tak silap NV harga dia RM10.99 (ingat-ingat lupa harga NV ni). Dalam 1 kotak memang ada 6 bungkus sama macam Special K ni. Tapi NV, dalam setiap satu bungkus tu ada 2 bar. Special K, 1 bungkus 1 bar cuma tebal sikit kot daripada NV (tak sure la sebab tak bukak lagi Special K ni). Cuma tebal bar tu beza la rasanya kot. Yang Mar tak tahan dengan NV ni sebab manis ya amat. Special K kurang sikit manisnya.

Mar hanyak akan makan Special K bar ni untuk kes-kes kecemasan sahaja. Kecemasan di sini bermaksud:

1. Kalau rasa nak pengsan atau pitam sebab tak cukup makan, tak cukup gula atau terlebih workout.

2. Kalau pergi jalan-jalan untuk letak dalam handbag atau knapsack in case kalau lapar sangat sebab tak ada makanan diet yang sesuai untuk dimakan pada waktu itu.

3. Kalau tiba-tiba craving untuk makan benda-benda manis.


Jangan pulak lepas ni disental 1 kotak 1 hari yeerrr!!!! (Peringatan untuk diri sendiri ni.) Makan benda ni banyak-banyak pun boleh gemuk tauuu.

5 comments on "Kellogg's Special K Bar"

Mia-Ina on 12:28 PM said...

baru ingat nak beli...bile baca peringatan tue...oo betuljuga,manis kan..

noradzlina.kamdani on 2:02 PM said...

elok gak simpan mknn cam ni sbb utk waktu kecemasan...

Mar on 8:07 PM said...

mia, kalau tak tahan manis eloklah tak payah beli

noradzlina.kamdani:
yapp..simpan utk kecemasan ok tapi utk kudap-kudapan tak sesuai.kudap2an better mkn buah la kot hehe

Ida chubby on 10:29 PM said...

x pernah lagi makan yang bar2 ni..ada jgk nampak tapi x pernah makan lagi hehehe

Mar on 10:50 PM said...

ida, tak elok pun mkn bnda ni sgt pn sbnrnya tapi kalau teringin nk makan bnda manis apa salahnya hehe

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal