Sunday, September 25, 2011

Nafsu

Posted by Mar at 2:44 PM 2 comments

Pejam mata jer la membayarnya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 21, 2011

Pasti ada hikmahnya

Posted by Mar at 3:54 PM 6 comments
Semalam.

Satu berita menyedihkan.

Kerani sekolah kehilangan anak yang dikandungnya.

Sudah lebih kurang 5 atau 6 bulan dalam kandungan.

Tiba-tiba saja janin sudah tidak bergerak.

Sebelum ini dengarnya dia pernah keguguran.

Dia seperti kita. Masih menanti kehadiran anak sulung dalam rumah tangga.

Segala yang berlaku ini pasti ada hikmah di sebaliknya.

Hanya Allah yang Maha Mengetahui.

Semoga dia tabah menghadapi dugaan ini.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 12, 2011

Siri Mengidam atau Nafsu Serakah?

Posted by Mar at 11:05 PM 5 comments
Hahaha.

Mengidam tu sekadar escapism.
Lebih kepada nafsu kot.

Hahahaha.


Kali pertama mengidam sejak pregnant. Roti nan cheese. Tak nak tempat lain punya. Nak yang di Medan Tuanku punya jugak. Makan habis. Tapi balik rumah, keluar isi perut semua masuk dalam toilet bowl.

Masih tak dapat. Ingat nak cari resepi buat sendiri.

Baru dapat petang tadi. Tak nak tempat lain punya. Nak yang di Midvalley sahaja. Sedap tapi mahal. Pejam mata jer la membayarnya.

Bubur berlauk Siam style. Sendiri masak. Bubur kosong. Telur goreng hancur. Ikan bilis goreng. Sayur campur. Chicken teriyaki Jusco mari. Limau wajib untuk sistem pembuangan. Nanti saya cerita tentang sistem pembuangan bermasalah saya sejak pregnant ni.

Bakso. Sendiri bikin. Termasuk bebola daging yang digentel sendiri. Sila kagum.




Panjang kan senarainya. Sahih. Ini nafsu ibu mengandung bukan anak yang dikandung.


Lariiiiiiiiii.

Sunday, September 11, 2011

Kumohon

Posted by Mar at 9:54 AM 0 comments

Setiap kali rasa sedih, tak keruan atau putus asa, lagu ini sentiasa jadi sumber kekuatan.



Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuhi segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasi gerak-geriku
Berkatilah ku perlu rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

Lagu : Mac Chew
Lirik : Sheila Majid
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 07, 2011

Alhamdulillah

Posted by Mar at 9:02 PM 11 comments
Setakat ini semuanya dalam keadaan baik kecuali berat yang makin lama makin naik. Sila salahkan Raya ya. Walaupun masih terkawal namun tetap risau kalau berat naik melampau. Khuatir akan memudaratkan diri sendiri dan si kecil ini.

Petang tadi bertemu dengan Prof untuk monthly check-up bulan ketiga. First time, hari ni Prof sendiri yang scan. Selalu assistant dia yang scan dan Prof cuma tengok skrin saja. Maluuuu sehhh. Walaupun dia scan tenyeh kat perut jer.

11 minggu


Kalsium. Vitamin E. Folic acid. Obimin.



Masih takut. Masih khuatir. Masih gementar. Moga semuanya selamat dan dipermudahkan olehNya.

Tuesday, September 06, 2011

Bahagia

Posted by Mar at 10:35 PM 0 comments

Kali pertama sakit kepala yang melampau.

Sudah 3 hari.

Tak keruan dibuatnya.

Sebab tak boleh telan Panadol.

Akibatnya. Kini saya adalah penagih koyok tegar.

Kayalah tauke koyok lepas ni.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, September 02, 2011

Isu itu lagi

Posted by Mar at 4:58 PM 0 comments
Raya kali ini.

Masih seperti dulu.

Soalan wajib yang menjengkelkan.

"Dah ada ke?"

"Bila lagi?"

Paling menyampah dan menjengkelkan serta menjuarai carta tahun ini adalah kenyataan mak cik yang mulut memang tak ada insuran.

Dia suruh suami ambil dan jaga seorang daripada anak abang ipar.

Pfffttttt.
Published with Blogger-droid v1.7.4
 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal