Saturday, January 28, 2012

32 minggu

Posted by Mar at 3:06 AM

Sambungan daripada peristiwa di Dewan Bersalin Sabtu lepas. Rentetan kes itu, temujanji saya dipercepatkan ke petang semalam. Patutnya next check up saya 17 Februari. Tapi sebab kejadian Sabtu lepas, Dr. Roslan nak jumpa saya lagi hari ni untuk lihat keadaan saya dan baby.

Duduk jer Dr. Roslan terus tanya sama ada air ketuban ada keluar lagi atau tidak. Saya kata tiada. Saya beritahu dia saya jatuh di tangga hari Ahad tu. Suami boleh cakap pulak dengan Dr. Roslan yang saya ni Minah Jatuh. Gelak besar Dr. Roslan.

Dia pun scan tengok baby. Baby ok. Sekarang kepala dah pusing ke bawah. Tak melintang lagi dah. Dr. Roslan kata sebab jatuh hari tu kot terus dia berpusing. Ada hikmah la jatuh hari tu, kata nurse Dr. Roslan. Selalu kalau jatuh dia kata risau kalau uri jatuh atau turun ke bawah. Alhamdulillah uri saya masih di atas cuma ada sedikit luka/koyak tapi ia tidak membahayakan. Bab uri luka/koyak ni serius saya tak perasan Dr. Roslan ada cakap. Suami kata dia dengar Dr. Roslan cakap pasal tu.

BP hari ni tinggi. 145/78. Dr. Roslan kata still ok lagi sebab bawah masih normal. Selalu kalau bawah tinggi yang bahaya. Kalau atas tinggi biasanya dikaitkan dengan faktor luaran. Mungkin sebab punggung saya masih sakit la kot. Duduk bangun menahan sakit. Ada kemungkinan kata dia.

Dalam masa dua minggu, berat saya naik 500 gram. Berat baby pula sekarang 1.85 kilogram.

Kali ni Dr. Roslan bekalkan saya dengan Obimin. Temujanji seterusnya lagi 3 minggu. 17 Februari.

Moga Allah permudahkan segalanya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 comments on "32 minggu"

Anonymous said...

Excellent blog here! Alsо your site loads up
veгy fast! Whаt host aгe уou using?
Can I get your affiliаte link to your hοst? I ωish mу website loаded up as fast as
yοurs lol
my web page: loans for bad credit

Anonymous said...

For moѕt up-tо-datе news уou have to go to see the wеb and on world-wide-wеb I
found this web page as a best web ρage foг most recеnt updatеs.


Look іnto my blog post ... Payday Loans

Anonymous said...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

Also visit my web blog; Same Day Payday Loans

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal