Sunday, October 24, 2010

Cotton Soft Japanese Cheese Cake

Posted by Mar at 11:07 AM



Beberapa tahun dulu saya selalu buat cheese cake guna base biskut dengan filling cream cheese. Memang sedap la. Masa tu saya siap dapat tempahan daripada kawan-kawan sepejabat. Memang hit la cheese cake saya masa tu.

Tapi saya rasa kek jenis tu is too cheesy. Saya cuba cari resepi yang guna kurang cream cheese tapi dicampur dengan tepung. Cari punya cari saya jumpa resepi ni . Menjadi kek saya. Sedap sangat. Tapi kena makan sejuk-sejuk. Letak dalam peti sejuk sehari semalam dulu, baru makan. Bila nak makan, potong lepas tu makan terus. Kalau tak nak makan simpan dalam peti sejuk. Jangan biar kat luar lama-lama pulak. Nanti kurang syiok.

1 comments on "Cotton Soft Japanese Cheese Cake"

cikbedahlaser on 12:07 PM said...

waaa nmpk sedap la kek ni... bile la rajin nk try nih

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal