Saturday, November 07, 2009

What I Eat

Posted by Mar at 1:34 PM
Sebelum tu Mar nak buat pengakuan bahawa masa 1st day 99HTN Mar sebenarnya dah melantak nasi ambeng sebungkus masa breakfast. Bukan nasi ambeng sebenarnya tapi ala-ala nasi ambeng tapi yang ini Indon yang buat. Kalau nasi ambeng yang Mar beli kat Mak Tim Corner tu besar gedabak tapi yang ni bungkusan dia besar macam bungkusan nasi kerabu tu. Kenapa Mar makan nasi tu? Sebabnya Kak Peah yang sebulan sekali datang cuci rumah tu akan beli sekali nasi tu untuk satu rumah. Sebulan sekali kira orang kat rumah ni wajib la makan nasi tu. Sangat sedap dan murah. Harga dia RM3.50 sahaja. Lauk dia bukan macam kita makan nasi campur tu. Lauk dia ala-ala nasi ambeng yang kat bawah ni. Sudah berdosa pada hari pertama ok. Sila marah jika anda rasa perlu.




(Gambar curi dari Google)

Selepas tragedi itu, Mar teruskan usaha menebus dosa tersebut dengan makan menu yang sihat (kononnya). So, inilah makanan yang Mar dok telan sekarang untuk lunch. Breakfast Mar akan minum HL Shake (3 sudu besar penuh F1 dibancuh dengan air sejuk 300ml). Actually, sejak seminggu sebelum 99HTN Mar makan benda yang sama untuk lunch tapi tanpa roti. Tapi disebabkan masa hari Isnin tu Mar telan rasa macam jemu dan jelak la pulak. So, on Tuesday Mar makan dengan 2 keping roti wholemeal Gardenia yang plastik hijau tu. Makan ala-ala macam sandwich. Inilah bahan-bahannya.

2 keping roti wholemeal

Salad ni 2 helai

Salad ni 2 helai jugak


Tomato dihiris nipis 1/2 biji


1 cup kecil kobis hiris campur + yogurt natural flavour dan 1 sudu kecil tuna mayonnaise Ayam Brand.

Jadi bila nak pergi maktab pagi-pagi tu Mar akan bawak lunch box macam kat bawah ni. Roti Mar letak dalam plastik lain supaya roti tu tak lembik bila nak makan nanti.

Disebabkan Mar terlampau rajin hari ni, Mar akan cerita step by step macam mana Mar buat sandwich ni.

Mula-mula letakkan roti sekeping. Lepas tu ikut jer la step macam dalam gambar tu ya.



Lepas tu sapu tuna mayonnaise 1 sudu kecil.

Lepas tu letak pulak hirisan kobis + yogurt 1 cup kecil



Tadaaaaaa!!!
Ini pulak dah kena telan separuh.

In between Mar wajib habiskan 3liter air masak dan 1liter Teamix

Kalau in between Mar rasa lapar jugak, Mar akan telan benda-benda kat bawah ni.

Untuk dinner Mar minum HL shake (serupa macam breakfast punya menu).

But being me, sudah pasti la akan ada kadang-kadang tersuap benda-benda yang merapu dan mendatangkan dosa pada diri sendiri. Untuk menyedapkan hati sendiri anggap sajalah ia sekadar untuk merasa dan mengelakkan kempunan.

Makanan-makanan ini akan ditelan hingga rasa jemu dan jelak. Menu hanya akan bertukar apabila tekak dah tak boleh terima lagi.
HARAP MAKLUM

13 comments on "What I Eat"

I want to lose weight on 9:54 AM said...

Ni nak kena bertafakur jugak ni.. duduk hadap dinding.. jerit
I HATE YOU MAKCIK PIAH !!!

Hahahahaha.. gurau je..

Mar on 5:44 PM said...

hahahaha... bertafakur menginsafi diri ek kak hahahahaha

eynda on 11:52 AM said...

Wow....terpesona tengok sandwich tu...ketepi jap kes kantoi makan nasi ambeng hehe...

Mar on 6:08 PM said...

haha.. selamat kak eynda tak jadi marah. hehe. sedap gila tau snadwich tu walaupun sayur jer yg byk. almaklum nak diet katanya hehehe

Anonymous said...

I've been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough foг me.
Рersonally, іf all ωeb ownerѕ and bloggеrs mаdе good content
аѕ you ԁіd, the іnternеt will be a lot more useful than ever before.


My web blog: bad credit loans

Anonymous said...

Hеya і'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

Feel free to surf to my web page; payday loans

Anonymous said...

buy ativan + ativan withdrawal + exercise - length of ativan withdrawal

Anonymous said...

Post wrіting is also a fun, if yοu
know after thаt you can write if not it is difficult to
write.

mу webѕitе :: payday

Anonymous said...

An impгessіvе ѕhare! ӏ've just forwarded this onto a colleague who has been doing a little research on this. And he actually ordered me dinner because I stumbled upon it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this subject here on your internet site.

My site; same day loans

Anonymous said...

Niсe poѕt. I learn sοmething tоtally nеw аnd
challengіng on sitеs Ι stumbleupon оn a daily bаsis.
It will always be еxciting to reаd content from other
authors and use a little something from οther sites.



Feel free to surf to my blog - small loans
Also see my website - small loans

Anonymous said...

best place to buy xanax online xanax effects yahoo answers - xanax and alcohol combination

Anonymous said...

Outstanding stoгу theгe. What hapρeneԁ
аftег? Thanκs!

Hеre іѕ mу wеbsite payday loans uk

Anonymous said...

Hi theгe, ϳuѕt became aware οf your
blog through Goοgle, and found that it's truly informative. I'm gonna watсh out fоr brussels.
І ωіll appreciate if you cοntіnue this іn future.
Lots of ρeople will be benefіted fгom youг wгiting.
Ϲheers!

Look at my blοg рost - payday loans

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal