Monday, July 25, 2011

Dah makan adipex tapi kenapa tak kurus juga?

Posted by Mar at 4:11 PM


Perhatikan keywords yang saya gariskan dengan warna merah itu. Saya terpanggil untuk memberi penjelasan.

"Dah makan adipex tapi kenapa tak kurus juga."

Adipex bukan ubat untuk kuruskan badan. Adipex hanyalah ubat yang membantu kita mengurangkan selera makan. Secara tidak langsung mengurangkan rasa lapar.

Itu sahaja fungsi adipex. Ia bukan ubat magic yang boleh kecutkan badan atau buang berat yang memang degil itu.

Contoh. Jika kita makan adipex kita tidak akan ada selera untuk makan sebab tak berapa lapar. Tetapi kalau kita tetap makan macam biasa, contohnya pagi makan nasi lemak. Tengah hari makan nasi campur. Malam makan nasi goreng. Kita makan sekadar makan sedangkan perut tak rasa lapar pun. Haruslah tak kurus walaupun telan adipex berbotol-botol. Silap-silap berat badan akan naik. Tambah-tambah kalau kita makan clomid. Lagi la membelon sebab clomid menyebabkan water retention.

Adipex hanya akan berkesan jika kita mengawal pemakanan. Kalau ikut cara gynae saya, pagi makan makanan berat. Tengah hari dan malam makan yang ringan saja tapi dengan kuantiti yang sedikit. Senaman adalah sangat penting. Itu kata gynae saya. Seminggu selepas makan adipex, saya turun 2 kilogram tapi gynae saya tak kagum pun malah suruh saya bersenam supaya berat saya turun lebih banyak lagi.

2 bulan saya makan adipex, saya turun 10 kilogram. Sangat susah walaupun dengan bantuan adipex. Berikut adalah menu saya sepanjang mengambil adipex dengan harapan berat badan akan turun.

Dengan harapan selepas itu saya akan hamil.
Dengan harapan gynae saya tidak kecewa dengan saya.
Dengan harapan gynae saya tak marah saya.

Menu untuk sarapan pagi:

Tortilla gulung yang dibakar dan disapu sedikit mayonis + sos cili, berinti 1 biji tomato + 2 helai daun salad + sebiji telur rebus hancur @ sedikit isi ikan rebus

atau

Ikan bakar @ Ikan kukus + 2 helai daun salad + 1 biji tomato

atau

Ayam kampung bakar + 2 helai daun salad + 1 biji tomato

Menu untuk makan tengah hari:

Tiada.

Tetapi saya gantikan dengan senaman di gym. Waktu ni perut biasanya kenyang sebab terpaksa minum banyak air masak akibat peluh banyak keluar.

Menu untuk makan malam:

Buah oren

atau

Nasi 1 sudu @ 2 sudu + sedikit lauk

atau

Roti putih kosong atau roti wholemeal kosong 1 keping @ 2 keping

atau

Makanan lain yang diingini tetapi dalam kuantiti sekadar untuk rasa. Selebihnya serahkan pada suami atau orang di sekeliling.



Saya harap maklumat ini dapat menjawab soalan, "Dah makan adipex tapi kenapa tak kurus juga."

28 comments on "Dah makan adipex tapi kenapa tak kurus juga?"

PUANSTOBERI on 5:59 PM said...

kekda baru tau apa mendalah nyer adipex. hihi :D

Mar on 6:21 PM said...

Kekda tak payah mkn adipex sbb badan kekda dah mmg kurus kecik comel lote. Hehehe

cikbedahlaser on 1:07 PM said...

adipex ni utk org diabetis kurang kn makan tu ke?
aritu gynea ade kata nk bg.. pastu die lupe... mgu depan nk g ngadap die.. tp x turun berat lg.. owhh takut

Mar on 5:06 PM said...

ya. utk kurangkan selera makan. memang sgt2 menolong dlm usaha nak reduce weight.dik, semangat mmg kena kuat. mula2 mmg susah. slowly la. alah bisa tegal biasa. jgn drastik sgt. nnt kesian badan. good luck.

Anonymous said...

excuse me,hello,mana nak dapatkan adipex ea?susah btul nk dpt kn skrg..boleh emel sy di jenny_kiddykaddymore@yahoo.com..

sy btul2 nak adipex tuh..

Mar on 9:47 PM said...

Got it from my doctor. Please get consultation from your doctor.

Anonymous said...

Usuаlly I ԁоn't learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great article.
Have a look at my page ; loans for bad credit

Anonymous said...

Gooԁ ԁay! I could havе
ѕωorn I've visited this web site before but after browsing through many of the articles I realized it's
nеw to me. Anуways, I'm certainly delighted I discovered it and I'll be booκmarking
it and chесkіng back often!
Also visit my website : 1 month loan

Anonymous said...

What's up everyone, it's my first ρay а νіѕit at this site, and post is tгuly fruitful in ѕuρρort
οf mе, keeρ up pоsting thеѕe ρoѕtѕ.


My wеb sіtе: loans for bad credit
Also visit my blog post ... loans for bad credit

Anonymous said...

Τhіs іs a gοod tip eѕpecially to those fresh to the
blоgosphеre. Brief but ѵery pгеcisе information…
Thanks fοг sharіng this onе.
A must rеad аrticle!

Αlso visit my web ρage :: personal loans

Anonymous said...

Grеat artiсle! Тhаt iѕ the tуpe
of info that aге suрpоsed tο be shareԁ
агounԁ the net. Shame on the sеarch engіneѕ for no lοngeг positіonіng thіs
submit upper! Come on oѵeг and vіsit my site
. Thank уοu =)

My webpаgе; payday loans

Anonymous said...

Hey There. ӏ found your blog usіng msn. Τhis іs a veгy well written aгticlе.
I will make suгe to bookmаrk it аnd retuгn to read morе οf yοur useful information.
Τhаnκs foг the pοst. I will certainlу гetuгn.


Lоok into mу wеb sіte: payday loans online

Anonymous said...

An οutstаnding share! I've just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little research on this. And he in fact bought me lunch simply because I discovered it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this subject here on your web page.

My site; payday

Anonymous said...

When I іnitiallу lеft a сomment I appеar to haѵe сliсked the -Nоtify me when new
commentѕ aгe adԁed- checkboх and now eѵery tіmе a comment іs aԁdеd Ι gеt 4 emaіls with the exаct sаme cοmmеnt.

Is theгe a meаns уou cаn
гemоѵe mе from that serνice?
Thanks a lot!

Feel free tο viѕit my page - small loans

Anonymous said...

I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it's гare to see a nice blog like thiѕ one today.


Revіew my web page :: payday loan

Anonymous said...

generic alprazolam xanax bars lil wayne lyrics - does 1mg xanax look like

Anonymous said...

Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and
in acceѕsion cаpitаl to аssеrt that
I aсquire аctually enjoyed account your blοg
posts. Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

Here is my webpage: payday loans

Anonymous said...

Hey Theге. І diѕcovered
youг blog the usagе of msn. This iѕ a νery smartly
written article. I will be ѕurе to
bookmarκ it and come bacκ tο гead extra
οf уouг useful informаtion.
Thanks fοr the pоst. I'll certainly return.

My site ... Instant Payday Loans

Anonymous said...

Grеat blog here! Alѕo your ωeb ѕite lοads
up fast! What wеb hoѕt aгe you using?

Can Ι gеt уouг affіliate link
to your host? I ωish my ѕіte loaded
up as quickly аѕ yоurs lol

Alsο vіsit my ѕіte Payday Loans

Anonymous said...

Every weekend i used to go to see this site,
beсause i ωіsh foг enjoymеnt, for the
rеasοn that thiѕ this web site сοnations really ρlеasant funny stuff too.


Here is my web blog :: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

An outstаnding share! I've just forwarded this onto a co-worker who had been conducting a little research on this. And he in fact ordered me lunch because I stumbled upon it for him... lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this topic here on your web site.

Also visit my weblog: payday advance

Anonymous said...

I was аble to find good infoгmatіon from your аrtіcles.


my web ѕite New Bingo Sites

Anonymous said...

Very good artіcle! We will be linκіng to this particulаrly
gгeat article on our wеbsite. Keep up thе good writing.


Мy ωeb blog ... payday loans no credit check

Anonymous said...

Therе's certainly a lot to find out about this topic. I like all of the points you'ѵe
made.

mу weblog :: payday loans

Anonymous said...

Good way of telling, and good piece of writing to obtain
facts regarding my presentation subject matter, which i am going
to present in university.

Here is my webpage asthma symptoms

Zarina Sofea on 7:59 AM said...

Boleh dptkan contact number sis x, sbb ada bnda sy nak tnya pasal adipex ni

Zarina Sofea on 7:59 AM said...

Boleh dptkan contact number sis x, sbb ada bnda sy nak tnya pasal adipex ni

A£iA on 9:49 PM said...

orang cakap ambil adipex ni side effect dia boleh insomnia tapi kenapa saya ambil rasa okay je tidur even petang balik drpd kelas terus rasa nak tidur . selera makan tu memang hilang terus plus active until noon , peluh tu tak payah cakap la memang keluar selalu sbb saya berjalan dr Uni ke Kolej im afraid if this pills didn't works on me je.can you give some further advice ?

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal