Thursday, December 06, 2012

Bergurau biar la bertempat

Posted by Mar at 11:24 AM
Perkara-perkara berkaitan dengan kuasa Allah ni bukan sesuai untuk dibawa bergurau. Yang pasti akan ada hati yang terhiris dan terguris. Sebelum bercakap atau menulis, fikir dahulu. Fikir guna otak dan akal. Bukan guna kepala lutut.

Niat saya hanya satu, supaya dia faham soalan sebegini bukan sesuatu yang boleh diajukan sewenang-wenangnya.

6 comments on "Bergurau biar la bertempat"

Irtiyah on 2:21 PM said...

Salam
Nak like banyak2!!

Kalau TTCians dapat respon dengan baik macam ni.. soalan tipikal tu mungkin berkurangan.

Tapi.. bukan mudah kan? Biasanya TTCians shock.. kelu.. dan menangis sendiri.

JayFarhana on 4:38 PM said...

bagus u jawap mcm tu. i penah kena gak dgn cousin kat wall sendiri mcm tu. lepas i dah marah2 die ckp "ala gurau pun takboleh" gurau apebenda mcm tu..then i delete the post, i PM kat dia dan explain semua treatment yg i dah buat and i that i dah gugur 3 kali. my cousin tu baru 21thn, taktau apa2 tp biar la die faham awal2 dari die tanye lagi soalan mcm tu kat org2 lain. mungkin diorg same kan soalan bila nak dpt baby tu dgn bile nak kawin tu mcm same. sedangkan kAwin pun Allah yg tentukan.

PUANSTOBERI on 10:16 AM said...

org igt kita ni tak sensitif agaknya. apa hal kan??

Anonymous said...

Right away I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming again to read additional news.
Also see my web site :: play real money slots online

Mar on 12:00 PM said...

Irtiyah, Jay & Kekda.
Hanya yang merasai rasa betapa pedihnya. Kita bukan minta hati kita dijaga cuma harap perkara2 ke arah itu tidak disentuh. sebab kita sendiri tak ada jawapannya. Kan.

Tyra dan Zami (Tyrazami) on 9:16 AM said...

ish, kalau saya, delete friends aje.... ade pulak tanye cam tu secara terang-terangan.....APTB

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal