Tuesday, September 14, 2004

Driving License

Posted by Mar at 9:15 AM
Entry ini ditujukan khas buat Cik I*a. Buat mereka yang berhasrat nak kutuk aku selepas membaca entry ini, sila lupakan hasrat anda kerana aku keturunan Tun Teja, Tun Fatimah dan segala macam Tun yang ada (hahahaha). Kang korang terkena sumpahan Tun-Tun tu semua kang sapa nak menjawab?

Ini kisah 5 tahun yang lalu…

Aku : I*aaaaaa….aku dah dapat driving license. Yayyyyyyyy. Mar hari ini adalah Mar yang lagi hebat dari kau. Hahahahaha (gelak jahat). Lihatlah dunia (sambil menayang-nayangkan driving license yang sangat cantik itu kepada saudari I*a).

I*a : Eemmm..setakat ada driving license tapi nak bawak aku pi kedai depan tu pun penakut baik takyah. Ko ni kan Mar, aku rasa la, bakal meng”frame”kan lesen ko tu la. Pastu letak kat muzium. Betul tak? Kucing pun takut inikan pulak nak bawa kereta. Cheh.

Aku : Statement ko tu macam bernada cemburu jek. Hehe. Eh, kalo aku memang ambik driving licence tu untuk letak kat muzium apa salahnya. Bomba tak tangkap aku rasa. Yang penting aku ada driving license untuk ditayangkan kat ko. Huhuuuu

I*a : Aku pun pelik macam mana Pegawai JPJ tu boleh bagi ko lulus. Ke ko ada main-main mata dengan dia…goda-goda dia?

Aku : Tak main la goda-goda. Tu taktik perempuan zaman kuno. Aku perempuan zaman millennium maaa. Tapi kalau dah dia tergoda, aku takleh nak buat apa la…hehehe.


Ini pula kisah beberapa tahun selepas itu….

I*a : Lihatlah driving license ku…cantik kaaaannnn. Ini baru betul. Aku dapat lesen untuk bawak kereta bukan untuk “frame”kan letak kat muzium macam ko.

Aku : Aku berbangga dengan ko I*a. Walaupun slow, ko tetap berjaya. Hahaha. Takper. Yang penting aku yang dapat lesen dulu daripada ko, aku tetap juara. Eh, nanti boleh la kita ronda-ronda, cuti-cuti Malaysia ke kan..kan..kan

I*a : Ko cakap jer ko nak pegi mana. Ke hujung dunia hatta ke lubang cacing pun akan kubawa kamu.

Aku : Yayyyyyyyy…I*a baik, I*a cun, I*a cute (ayat tambahan : tapi Mar lagi baik, Mar lagi cun, Mar lagi cute)


Ini pula kisah yang terbaru lagi terkini hiburan sensasi….

Aku : Bila kita nak gi cuti-cuti Malaysia ke shopping-shopping Malaysia ni I*a?

I*a : Anytime. Tapi kita naik bas la. LRT ke, komuter ker apa-apa la. Bawak kereta mintak mahap la ek. Aku fobia maaa.

Aku : Looorrr, kenapa pulak? Apa yang dah terjadi dengan ko ni? Ke manakah hilangnya sifat ke“ tun tejaan dan tun fatimahan”an ko nih?

I*a : Aku accident ari tu. Langgar divider. Nasib tak langgar orang. Tapi aku memang fobia la lepas tu. Trauma beb.


Moral of the story : Lain kali jangan kutuk-kutuk member anda yang menjadi tukang renew driving license untuk di”frame”kan di muzium paling setia. Kalau kutuk gak inilah jadinya. Pada sesiapa yang nak kutuk aku tu, sila tarik balik dan simpan kenyataan anda dan masukkan ke dalam poket kembali. Jika tidak, buruk padahnya. Ingat, aku keturunan Tun Teja, Tun Fatimah dan segala macam Tun yang ada (hahahaha)

0 comments on "Driving License"

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal