Sunday, March 19, 2006

Meroyan Sang Puteri

Posted by Mar at 7:38 PM
Soraya (bukan nama sebenar) tumpang kereta aku. Minta dihantar ke Stesen Putra LRT Setiawangsa. Masuk saja kereta, tangannya meraba ke tempat duduk belakang mencari majalah. Tiba-tiba dia menjerit macam diserang histeria. Aku panik.

"Kau ni kenapa? Meroyan?" Aku separa menjerit.

"Ni...." Soraya mencebik seperti mahu menangis sambil menunjukkan buku program teater muzikal Puteri Gunung Ledang pada aku.

"Ha, kenapa?" Aku menyoal dalam nada masih tidak berpuas hati dengan tindakannya menjerit menyebabkan jantung aku hampir luruh.

"Kau dapat tengok. Aku cari tiket bagai nak mampus. Tak dapat. Sedih." Suaranya yang bergetar seperti anak kecil kehilangan bantal busuk membuatkan aku hampir tergelak.

Aku ingatkan demam PGL dah habis. Rupanya ada juga lagi yang masih meroyan sebab tak dapat tengok. Meroyan dan jeritan Soraya cukup untuk buat aku tertekan sepanjang perjalanan menghantar dia ke Stesen Putra LRT Setiawangsa. Mujur aku masih waras. Kalau tidak mahu aku jahit mulut dia supaya diam.

Untuk Soraya dan semua yang masih meroyan kerana terlepas menonton PGL, janganlah meroyan lagi. Nanti kita buat piket suruh Istana Budaya panggil Tiara buat PGL lagi ek.

Akhir kata buat Soraya, padan muka tak dapat tengok. Hahahahahahahaha.

0 comments on "Meroyan Sang Puteri"

 

.T.e.n.t.a.n.g.A.k.u.D.a.n.D.i.a. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal